Szanowni Państwo
Zarząd Województwa Pomorskiego w dniu 28 lutego br. podjął Uchwałę nr 205/432/23 w sprawie ogłoszenia Konkursu kulinarnego o Bursztynowy Laur Marszałka Województwa Pomorskiego „Pomorskie Smaki” na najlepszy produkt! Będzie to już XI edycja konkursu. Konkurs ma na celu popularyzowanie dziedzictwa kulinarnego Pomorza. Do udziału w konkursie zapraszamy producentów żywności, restauratorów, gospodarstwa rolne i agroturystyczne, szkoły gastronomiczne czy koła gospodyń wiejskich.
Finał Konkursu odbędzie się w miesiącu maju br. w Gdańsku.
Formularz zgłoszenia (bez produktu) należy przesłać w nieprzekraczalnym terminie do 28 kwietnia 2023r.
Uczestnik konkursu może zgłosić maksymalnie 5 produktów, każdy w innej kategorii:
Konkurs przebiega w dwóch etapach:
Pierwszy etap – nominacja do finału konkursu - spośród wszystkich zgłoszonych do konkursu produktów komisja konkursowa wybierze 30 produktów do etapu drugiego.
Drugi etap – wybór laureatów w każdej z 5 kategorii.
Laureaci pierwszych miejsc w każdej z kategorii oprócz statuetki Bursztynowego Lauru otrzymają nagrodę finansową w wysokości 1 000 zł. Dodatkowo producenci zakwalifikowani do finału otrzymają 400 zł.
Zgłoszenie udziału w konkursie można dokonywać w poniższy sposób:
Proszę o rozpowszechnienie informacji o Konkursie w miarę posiadanych przez Państwa możliwości
Ważne dokumenty znajdują się w załączniku niniejszej wiadomości.
Zachęcamy do kontaktu – na pytania związane z konkursem chętnie odpowiemy tel. 58/ 3268635.
Z poważaniem,
Joanna Koszałka
Departament Środowiska i Rolnictwa